Tagit en promenix

Har precis tagit en liten promenad, va så skönt! Det är skönt att promenera och rensa tankarna. Lyssnade på Jessica simpsons nya skiva, fan va jag gillar henne! Älskar hennes texter, det är nog för att man känner igen sig.. Idag kommer mamma och pappa hit, funderar även på att ringa å höra om mormor vill komma. Hon e världens sötaste lilla gumma! Och idag springer farmor tjejmilen... Galning där!

Kram

Fredag, redan?

Gud vad snabbt den här veckan gick! Jag tyckte det var helg nyss, men de e skönt.. stänger imorn.. men det gör inge.. haar varit hos mamma å pappa hela kvällen, va lite mysigt. Mamma va lite labil som vanligt, men jag e van.. Ena sekunden e hon jätte gullig, å i andra sekunden e hon jätte grinig.. Man vet aldrig vart man har henne, hon sa att hon va jätte orolig över min sjukdom, men jag vet inte om jag tror på henne? Är det bara för att hon ska få uppmärksamhet kring att hon e en bra mamma som bryr sig? Eller är hon orolig? Hon e labil som sagt, skall alltid vara i fokus. Hade köpt nya skor idag, tack som fasiken att hon ska gnälla över att hon också vill ha sånna! varför unna mig dom? Svårt å beskriva henne, hon måste upplevas..

Nu ska jag sova..

Bodypump...

Vilken skillnad det är på pass och pass! Även om body pump passen är lika på alla annläggningar så har det faktiskt med tränan å göra hur bra man gör ifrån sig. Fan va bra han va idag (tränan)! jag är i exstas... lyckohormonerna sprudlar! Men samtidigt så är jag innerst inne lite splittrad och har ångest.. igen.. Känner mig ensam, igen..

Hmm.. orkar inte bry mig längre, e så trött.. Det verkar säkert på den här bloggen som om jag e värsta neggot hehe =P

Men jag är en rätt glad tjej faktiskt, det är bara det att jag känner att jag verkligen kan öppna mig när jag skriver. Och då blir det ofta lite nedstämt, vet inte varför? Nån ide?

Det är riktigt skönt å skriva av sig iaf..

Kram på er!


Recept, gemensam nämnare på ätstörningar?

Hejsan svejsan..

Kollade runt lite på olika bloggar nyss, mest på bloggar där folk har olika sorts ätstörningar. Jag märker att det är många som vill baka, kollar på recept mm. Jag känner så igen mig! Man vill så gärna, men vågar inte riktigt... Jag åt faktiskt pita bröd, bearnesås och rostbiff med en pucko idag. Det gick helt okej!

Va hos farmor och farfar idag med, farmor sa att hon tyckte jag blivit för smal.. Jag bara log och tog åt mig, sjukt egentligen! Hon ga mig inte en positiv hint, utan tvärtom.. Men ajg tog det som posetivt.. Hmm...

Känner att jag nu börjar komma in i en manisk period där jag köper och köper.. Farligt, får hejda mig!

Kram å så..


Vilken sjukt nice dag..

Igår va det en super nice dag! Jag va me pojken hela dagen nästan, och vi gjorde en massa grejjer tillsammans. Bla. köpte en soffa som jag är jätte nöjd över! Den kommer dock om 6 veckor.. Den som väntar på något gott u know. Köpte den på mio, trodde aldrig jag skulle ha råd med något därifrån, men dom hade ju avbetlaning =P.. Ne  men, soffan va kanske 3000 kr dyrare än om jag hade köpt en på ikea. Det är det värt! Vår soffa vi har nu e så ful å skitig så jag kan spy på den!

Sen på kvällen åkte jag å kollade på min kompis när hon körde innebandy. Honn va super duktig! Idag ska vi åka till mamma å pappa, å sen till farmor och farfar å hälsa på. Ska bli lite trevligt.

Ska även kämpa som fan för att bara äta när jag e hungrig idag, det gjorde jag igår! Va så skönt å lyssna på kroppen, och inte på klockan. Visst ska man äta regelbundet, men man kan ju inte äta när man inte är hungrig.. Eller?

Kram banan yao ;)...



Den här blev det, men en grå/svart =)

Dikt om ätstörningar

Dikt om ätstörning av Krystyna Malm

Alla vet ju att tjat
inte hjälper när det gäller mat
Ju flera kockar
desto fler blir magra eller för tjocka
Försöker man göra vardag till fest
blir de som drabbas flest
När man är rädd att bli tjock
följer man bantningsråden i flock
Lyckas man svälta några dagar i rad
blir man jätteglad
Glädjestunden är inte lång
att äta eller inte äta förvandlas till tvång
Man lever på frukt och grönsaker
lite fil och kaffe hjälper att hålla sig vaken
Inget fett, inget kött
undra på att man blir trött
Och när man sedan vill vända
börjar otrevliga saker hända
Kroppen protesterar och skriker
tålamodet viker
Man kämpar själv utan framgång
och blir besviken gång på gång
Depressionen kommer i fatt, ångesten stiger
men man tiger
Ingen får veta att man fastnat i ett hjul
som snurrar allt fortare utan att man har kul
Det som var glädje blir till plåga
man vill ha förändring utan att våga
Hur gör man förresten
när man möter kroppens protester
Helst vill man fly, få lite ro
söker experter som får en att tro
Att det finns en genväg till lycka
medicinen hjälper kan man tycka
Den första tiden känns det bättre men,
sen… kommer allt igen ofta med dubbel styrka…
Man försöker lirka med andra preparat
utan resultat
Förgäves försöker psykologen
få igång dialogen
Kroppen stökar
ångesten, den bara ökar…
Tills man en vacker dag
har bestämt sig att ta tag
I problemen och bestämmer
att börja leta var skon egentligen klämmer

Hur man blir omtyckt...



Alla vill vi bli omtyckta, det är det som leder människan frammåt tror jag.. Karriär, klädsel, livsstil mm.

Här är några knep som jag har kommit på hur man blir omtyckt:

1. Va intresserad av andra, visa att du vill veta mer om personen. Folk älskar att prata om sig själva!

2. Va generös, låt arbetskamraten få gå tidigare från jobbet (så får troligtvis du det med nästa gång)

3. Säg positiva saker om andra till andra, det visar att du är en varm och empatisk person.

4. Va öppen, prata med alla, oberoende av hudfärg, kön, etniciitet, läggning, ålder mm.

har ni något mer förslag? Vet inte varför jag ville skriva det här, kom bara att tänka på det...



Annars är jag grymt trött idag.. Skönt med fredag, gick å tränade trotts att jag va skit trött.. Borde ha struntat i det, träningen blev inte så jätte lyckade. Får ta tag i det nästa vecka el på söndag istället. Så skönt med helg, ska försöka ta det lite lugnt och bara göra det jag känner för. Saknar min lilla mamma och pappa lite känner jag, jag är lite sån. Mammig och pappig.

Ska bli skönt å få pengar på tisdag, sista lönen innan min höjning. Frågan e hur mycket jag får i höjning, har sagt att jag inte va nöjd med min höjning. Får se om hon gör nått åt saken, men jag tror inte det tyvärr.. Tycker dock att jag är värd mycket mer än en 1000 lapp i höjning med tanke på att jag lagt ner min kropp och själ i mitt arbete under det här året.

Jag har en sista liten fundering.. Med tanke på att snabba kolhydrater och socker triggar min sjukdom, ska man då skita i och äta sånt? Ska man aldrig göra det? Min boy hade köpt pizza till lunch, nu på kvällen när jag kom hem låg det kanter i kartongen, och  vem börjar inte vräka i sig dom om inte lilla jag?

Det är nog bäst å hålla sig till protein och långsamma kolhydrater, men samtidigt vill jag kunna äta sånt jag älskar. Som t.ex. en räkklämma (med tunnbröd). Det fanns på ica, men vågade inte köpa den så det blev kyckling med bulgur, det va gott det med men ville ha räkklämman. Men det kanske hade förstört min kväll? Gjorde jag rätt?

Nu ska jag kolla på film tror jag, ps I love you...

peace my darlings!

Träning idag, yes my darling!



va på gymmet idag på em efter jobbet.. Kände mig först jätte trött och lite småförkyld men när jag kom igång, kom jag igång ;).. Jises vad body pumpen har gett! Fick lägga på en massa vikt i gymmet. Kul!

Hade lönesamtal med bossen igår.. Det gick riktigt bra! Va lite nervös, men det gick över förväntan.. Dock inte med lönen *morr*... Hon sa att jag hade överträffat hennes förväntningar ocha att jag var duktig på att förmedla kunskap och få med mina kollegor och även ta del av andras kollegor... Och sen att jag va social och bra med alla.. Hur kul som helst att höra.. Men jag klagade ändå på lönen, fick det högsta man kunde få enligt henne. Men med tanke på min ingångslön förra året så va jag lite besviken...

Lite jobbigt nu på jobbet att alla håller på å GI:ar... Ingen vet att jag har det som jag har det med mina matproblem. Men ibland känns det som om jag avslöjar mig själv.. Börjar fråga en massa om deras dieter och grejjer.. Då tittar dom med ond blick på mig och säger: Du får inte hålla på med sånt! Du är redan smal...  Äh, jag e ju bara lite intresserad av kost och hälsa, eller vad säger ni?? ;P

Ne nu ska jag surfa vidare och lyssna på regnet...

Kram (kommer ihåg när man skrev kramiz när man va mindre *piiinsamt* =P)

Skäms lite...

Skäms lite när jag kollar på mina tidigare inlägg.. Nu är allt super bra igen och älskar min pojke över allt annat! Varför är man så schitzo? Jag kan vara super glad ena dagen och helt instabil andra dagen.. Kankse har att göra med min sjukdom? Samtdigt så känner jag mig mycket bättre om jag jämför mig med hur jag mådde för ett år sedan..

Kolla in det här:

Allt kan inte vara klart som korvspad

Korvkiosk, Fridhemsplan, Stockholm

Klockan är ca 3 på natten och två tjejer ~23 står i kön till korvkiosken. De diskuterar sin GI-diet som de verkar väl invanda i.
Korvgubbe: Vad får det lov att vara?
Tjej: Två korvar med senap, men utan bröd.
Korvgubben: Utan bröd?
Tjejen: Ja.
Mannen bakom tjejerna tittar lite konstigt på dem.
Tjejen (lite fräckt till mannen): Du borde också tänka på att ta utan bröd.
Mannen: Min flickvän tycker faktiskt om mig som jag är…


Mitt förhållande, vad ska jag göra?!

 

+

Rolig

Gullig

Älskar honom

Tänker ett steg längre än mig (ekonomi, handling – konsekvens)

Vill bry sig om mig, dock endast ibland.

Har en underbar familj

Gosig

Är inte stressad

-

Sover länge

Har inte samma dygnsrytm

Hjälper inte till hemma

Tar inga intiativ till aktiviteter

Jag får göra alla ”telefonärenden”

Har inga tentackler till att se vad som behövs göras hemma

Äter inte tillsammans

Gör inga aktiviteter tillsammans

Inte villig till att t.ex. hjälpa till, hjälpa mig, mamma/pappa + andra i min närhet. Pust och stön.

Tycker inte om att fixa hemma, allt bara är.

Tar sällan tag i saker, får tjata mycket.

Tycker inte om att göra aktiviteter utanför lägenheten (förutom t.ex. bio el äta någon gång)

Storhandlar inte tillsammans, inte planerat.

Frågar sällan hur jag mår, och verkligen bryr sig, mer hur har dagen varit?

Snål

Ringer inte spontant för att bara prata

Säger inte så mycket när jag eller han kommer hem – kall, kylig stämning

Somnar eller vaknar inte tillsammans

Lagar inte mat tillsammans

Förstår sig inte på min relation till mat, hur viktigt det är med fasta rutiner

Svårt att diskutera djupa ämnen, allt läggs på ytans nivå

Seg, tar lång tid på sig med det mesta

 

Snälla, kom med förslag! Älskar nog trotts allt honom.. 

 


Bättre....

Idag känns det lite bättre, orsaken till att jag mådde dåligt igår var för att jag inte hade kontroll över helgen.. Har dock kommt på hur jag skall ta tllbaka den, och *** fixade lite.. Sjukt att min kontroll skall ta över så mycket...

Ne nu ska jag packa å fixa ordning mig! Kommer nog ta ett tag innan jag vet vad jag skall ha på mig =P.. Skönt med fredag, älskar fredagar.. Då har man heeeela helgen framför sig!

Den här har jag som gosedjur i min säng fick honom när jag va 7.. Han e best ;)



kram på dig..

Från det ena till det andra...

Har ni ätit smörgås med banan på? Det är grymt gott! Har en period nu när det är en favorit, och mjukost på!

Jag undrar varför jag känner mig som jag gör just nu? Tror jag vet, men vågar nte ge efter...


Se mig

Se mig
(Ejemyr, Ehké, Lindström)

Jag ser mig själv och vet ej längre
om jag kan acceptera
den jag är
Perspektiven blir allt trängre
och jag dras ner
i mitt eget fördärv

Se mig jag ber dig
När frestelsen blir allt för stor
Jag ber dig att se mig
för allt är inte som du tror
Se mig jag ber dig
i spillrorna utav mitt liv
Jag ber dig att ge mig
ge mig några direktiv

En ny morgon
ännu en dag
En ny morgon
en sån här dag till
En ny morgon
en ny dag
En ny morgon
jag orkar inte mer

Hela min värld är infekterad
Jag vill ha mer
och fan vill ha fler
Min hemlighet är välbevarad
behöver nåt men ingen annan ser

Se mig jag ber dig
En främling i mig själv är jag
så se mig och hjälp mig
att få tillbaks mitt övertag
Se mig jag ber dig
Vet inte vart jag är på väg
Jag ber dig att ge mig
hjälp att styra mina steg

En ny morgon...

Frågar mig själv
är det så här jag vill ha det
Jag måste se allting själv
men jag ber dig ändå

Se mig jag och ge mig
ge mig det som jag vill ha
Jag ber dig så hjälp mig
att leva mitt liv som man ska
så se mig jag ber dig
Jag måste börja leva nu
så se mig se mig

En ny morgon...


vem?

Vem kommer någonsin att fatta? Jag blir så ledsen =(.. Jag vill inte.. Jag vill bara att nån ska se, se allt.. Se igenom mina lögner och bara fånga upp mig.. Ta bort mina äckliga tankar, skrubba min själ ren. Snälla?


Träna = äta = size 0 e skit!

Jag har faktiskt aldrig strävat efter size 0, och kommer nog aldrig göra det heller. Tycker inte att det är fint att vara så smal. Men idealkroppen har varit smalare än den jag strävar efter idag. Idag vill jag bara se sund och vältränad ut, vill inte se ut som en som lever på salladsblad! Jag trivs med att svettas tillsammans med killarna i gymmet ;P

jag läste nämligen blondinbellas blogg nyss. Hon är inte riktigt den typ av människa jag drar mig till, men det hon skrev idag var grymt bra! Hon skrev att tjejer måste sluta att sträva mot de sjuka idealen och börja ÄTA. Hon la även in en bild på sig själv, tycker hon har en fin kropp! Dock inte så mycket mer muskler.. Lagom är bäst!



http://www.blondinbella.se/2008/august/vaga-trana-tjejer.aspx

http://www.blondinbella.se/2008/august/utkast-jag-vet.aspx

jag va själv å tränade idag, det var skönt men jobbigt på slutet. Körde gym, spinnng och core. Spinningen ger en så mycket lyckorus så det finns inte! Inget slår det!

Jag tog över en invänjning idag på jobbet (bara idag), fan va söt hon va! Så specell. Går inte å beskriva, måste upplevas ;)! Jag har sagt det förr men säger det igen: älskar mitt jobb och mina barn så himla mycket! Undrar om det är något jobb som kan slå all den positiva uppmärksamheten man får på en förskola? Tror inte det!

Imorn kör min älskade kompis upp! Det pirrar redan nu i min mage! Hoppas!

Pöss! ;)

Alf!

har ni sett programmet Alf, utomjordingen? Han är grym! En grym utomjording! Så jäkla kul... har alltid gillat honom, pappa gillar honom också, vi har nog lte samma barnsliga humor =P.. 

Skulle ha möte idag men vi blev klara med allt tidigare, så vi behövde inte. Skönt som bara den! Idag va det korv och mackaroner (fullkorn) till lunch. Gick rätt bra å äta, åt inte jätte mycket men jag åt. Nu när jag kom hem åt jag kycklingkorv med låg fetthalt, har börjat lära mig och äta korv igen. Tycker ju om det! Man måste börja nån stans.. Ska åka iväg och handla snart, tänkte ta cykeln men det orkar jag inte (1 - 0 mot the devil ;)), ska ta bilen istället.

Imorn har jag öppning *gäsp*.. Men jag slutar tidigt, ska hem och kanske städa lite då.. Får se, ska träna på kvällen hmm..

Ne nu måste jag åka.

Pöss!


Lyxfällan...

Sitter och tittar på lyxfällan, sjukt vad folk kan förstöra sna liv genom att vara naiva. Men dom mår ju skit! Vet inte vad jag skall tycka? Det här samhället är så prylfixerat. Rätt pryl = hög status..

Det sjuka är ju att det inte är någon annan än människan själv som har skapat dessa ideal, så skyll oss själva I say! (och skickar iväg en beställning från hm ;P.. )



Home sweet home..

Hemma efter första riktiga dagen på jobbet efter semestern! Det var riktigt skönt å komma tillbaka! Kul att träffa mina små barn.. Dom hade vuxit så!

Tror ni inte att jag klantar mg när jag cyklar hem och vurpar med cykeln? IGEN! Den här gången va det inte med en lastbil, utan jag skulle vara duktig och cykla upp för trottoaren för att INTE vurpa med en lastbil.. Också vurpar jag för att trottoarkanten e för hög! Bra Jennifer, bra! Det kom fram en kille å frågade hur det gick, och att jag borde tvätta såren på knäna så fort som möjligt, jag bara log och skämdes som bara den!

Jag e SVERIGES klantigaste! Det kan jag få intyg på!

Nee nu ska jag inte äta.. men snart så ;)... Nee men det har gått bra med maten idag, inte hetsätit trotts att vi fått en stor korg med godis på jobbet. Jag tog en after eight och ett plommon. Inte så pjåkigt för att vara mig!

Puss på er!

Vacker låt med Jessca smpson...

Om jag kunde så skulle jag sjunga den här låten för mamma och pappa, den handlar om att jag blivit stor men att dom nte behöver försvinna ur mitt liv för det. Vet att dom är rädda för det ibland, att jag glider bort. Men dom betyder alldeles för mycket för mig för att det skulle hända. Här är texten:









You dont have to let go

I don't need your strength anymore
cause you've made me strong
You may not see the one light in me
And you dreamed of
Holding me in your arms

All the days that you gave
All the moments you've saved me,
Praying for my life
Sacrificed, just to make me who I am on my own
You don't have to let go

You don't say it
But it's in your eyes
All the fears of good-bye
But I can promise
You'll always have a place, and a way to my heart

All the days that you gave
All the moments you've saved me,
Praying for my life
Sacrificed, just to make me who I am on my own
You don't have to let go

I can live
Cause you lived for me
And I can love
Because you loved me.

All the days that you gave
All the moments you've saved me,
Praying for my life
Sacrificed, just to make me who I am on my own
You don't have to let go

(Ooh ooh ooh)
You don't have to let go



Här är låten:

http://www.youtube.com/watch?v=8kROB8RBZiY&feature=related

Lite bättre

Nu mår jag lite bättre.. Har vart en helt down dag idag, men man måste nog ha det ibland för att ha en uppåt dag någon annan dag. Eller vad tror du? Man borde fokusera sig lite mer på det man har, och inte på det dåliga i livet. Livet är för kort för det, inte sant?

Har hittat ett nytt ställe i vår lägenhet, köket! Vad mysigt det är att sitta här och bara va med ett tänt ljus. Det är mysigt och får mig att varva ner. Kändes så himla mycket bättre när jag tränat idag. har funderat på det där med träning, jag tränar nte längre för att bl smal och snygg, utan för att jag mår bra utav det! Visst har jag  tankarna att jag förlorar fett när jag tränar, det kan jag nte ljuga om. Men det är inte det som är fokus. Idag körde jag afro dans istället för orbitreken, det var väll bra? Jag gjorde det som jag kände för.

Började även fundera kring det här med att jag cycklar till jobbet, är det djävulen eller jag som vill? Det är faktskt jag! Det är skönt, och sen slpper man gå den där långa biten från pendeln och till jobbet. Det är skönt å komma igång på morgonen...

Nu är suget efter en smothie och macka stort, men är jag hungrig? Hmm vet inte.. Men jagska ju äta en kvällsmacka enligt mitt schema, så jag gör det vid kvart över nio tror jag... Det blir bra..

Go kväll på re!

Bajs dag!

Var och shoppade lite kläder, blev lite gladare men det är nånting i mig som inte är helt okej. Känner mig helt ur balans. Har inte ätit som jag skall, åt nog för mycket till frukost och sen blev allt bara konstigt. Skulle köpa mat innan jag åkte hem, tog en jäkla tid. Hade sån ångest, visste inte vad jag skulle köpa. Djävulen i mitt huvud drog i mg hit och dit.. Jag vann med ungefär 25% kom hem med lax och pasta (enportionare). Shoppade även lite, det känns lite bättre när man shoppar, men det är inte snällt mot plånboken. Men fint va det!

Imorn börjar jag jobba på riktgt! Ska bli skönt å kul... Känns bättre när det blir lite struktur på vardagen.

Jag undrar verklgen vad jag väger nu? Det var ca 4 mån sen jag vägde mg. Hatar den där fitt vågen! Men samtidigt så kan jag nte låta bli å undra. Har nog lagt på mg lite muskler med så jag vet ju inte vad jag skall lita på? Äh bajs med vågar!

Nu ska jag snart gå å träna.. de e skönt! Då har jag något att göra, då kan jag inte äta all the fucking time!

Bye!

Varför?

Varför är livet upp och ner, hit och dit hela tiden? Varför kan man nte bara vara på en jämn nivå hela tiden? Vad vill jag?

Jag tvivlar konstan på allt, ändrar och fixar hela tiden.. Vad är jag ute efter?

Det är alltid något som måste ändras och fxas med. Ingentng kan bara få va.. Inte ens mitt förhållande.. Det kanske är förhållandet som det är fel på?

Hur vet man vad som är rätt och fel? Jag har lärt mg att man skall gå på magkänslan, men om magkänslan är olika från den ena sekunden till den andra? Ska man då gå på den känslan man har flest gånger i magen?

Jag verkligen älskar en del av ++++ sidor, men vissa sidor klarar jag inte utav. Jag vill ha någon som jag kan äta frukost med, tala om allt med, träna/ göra saker med, tvätta tllsammans mm. Jag vill iinte vara den som bara tjatar jämt, jag vill inte ta ansvar för allt  hemmet. Jag vill bara va...

Kan ingen låta mig bara va? Måste jag ta ansvar jämt? Eller är det jag som tar på mig för mycket ansvar? Men vem fan vill komma hem till ett skitigt hem efter jobbet? Vem vill komma hem tll ett hem där maten aldrig är lagad? Där det aldrig är städat? Där ingen frågar hur du mår? Inte jag...

RSS 2.0